TRÁNSITOS

ESPECTACLE TRÁNSITOS

Fitxa artística

Autoria i direcció:
David Teixidó

Interpretació:
Delfina Martínez, Agustin Daulte, David Priego «Vidda», Nico Conde, Sergio Satanassa, David Teixidó i Nicole Avventurato

Escenografia:
Jair Bellante

Moviment:
Carla Tovias

Disseny de la il·luminació:
Quim Otero

Disseny del so / Concepció sonora:
Pau Matas

Producció:
Júlia Simó Puyo – Amici Miei Produccions

Ajudant de producció:
Daniel de la Torre

Disseny gràfic i comunicació:
Eladi Bonastre

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona, el Teatre La Gleva – Amici Miei Produccions, Espacio Callejón (Argentina) i La Contracultural (Uruguay).

Amb el suport d’Iberescena, la Nau Ivanow, el Centre Cultural Matienzo de Buenos Aires i el col·lectiu Hui Bassa.

Sinopsi

Viure és passar d’unes circumstàncies a unes altres i tot allò que fem per adaptar-nos-hi. «Tránsitos» s’endinsa en trànsits vitals tals com el càncer, l’amor o la vellesa, a través de cinc personatges que conformen una família on dues dones trans, una persona no binària, un jove queer i una vella drag encarnaran, des dels seus cossos i identitats dissidents, històries humanes que escapen dels seus trànsits de gènere.

Sovint, les persones trans o dissidents només són cridades per parlar com a objecte d’estudi de les seves identitats, com si la seva existència només es construís desde la curiositat cis envers la seva deconstrucció de gènere. «Tránsitos» no saciarà la curiositat cis envers les persones trans, sinó que les fa protagonistes d’històries humanes que poc tenen a veure amb la seva identitat de gènere, «porque si sólo hablamos de eso, nos convertimos sólo en eso, y somos mucho más».

Però sembla injust parlar d’un espectacle sense donar importància al seu procés de creació de quasi dos anys a cavall entre Catalunya, Argentina i Uruguai. Un procés fet a foc lent on l’empoderament i les cures han marcat les pautes de treball i d’investigació.